Dalmatinci – vitreni i ludi

149
Dalmatinci - vitreni i ludi

Ponekad volin Dalmatince,a ponekad bi najradije sam sebe strpa u top i ispalija šta dalje.

Ne moraju sikire padat sa neba, živčanom Dalmatincu ne triba puno, kad nema svoj dan, popizdi gore od beštije i to beštije koja grize. Ovaj mentalitet je zajeban, pogotovo od ovih fetivih Šibenčana koji samo znaju jedni druge zajebavat i jedni sa drugima raspravljat. I inače, kad su dobre volje, teško jedni druge podnose u raspravama jer, jebiga, nije lako odredit ko je u pravu kad su svi najpametniji na svitu. A pravi show počinje kad se popije, a uvik se popije. Gušt mi je gledat kako frcaju iskre :

  • „Ma šta ti znaš, nemaš pojma!“
  • „Ma šta Ti znaš, Ti nemaš pojma!“

Vitreni, rekli bi kod nas, koji minjaju raspoloženje onako kako vitar puše, dovoljno da puše jugo i oni već jebu mater cilom svitu!

Vozin se prije par dana auton kroz grad i vidin da nasrid ceste polako ka puž prolazi unuka koja vodi starog didu. Trubnen i zaobiđen ih, dida me gleda mrko dok slušan dernjavu unuke, tipične tridesetogodišnje živčane Šibenčanke:

  • „Šta je, šta čovik nesmi prolazit ode?!“

 

Skoro san je posla u kurac, al’ me prijatelj nasmija:

  • „Ma pusti je, jugo je!”

 

Dovoljan razlog da ionako živčana Šibenčanka postane bisna ka pas.

 

Ja nisan takav – ja radin na sebi.

Haha, to će svi reći, ja prvi, nisan ka i prije kad bi se lako naživcira zbog kretena oko sebe i kad bi mi više manje svaki dan bija unaprid sjeban od jučer i onda moraš po’ dana potrošit da ispraviš ono šta je već sjebano. I uz to moraš se i borit sa jugon koje kad zapuše napravi urnebes, jer ode su svi nenormalni kad puše i uvik imaju spremnu izliku ako nešta propadne ili neide po planu:

  • „Jebiga, jugo je!”

 

Meni jugo i ne smeta baš, buretinu mrzin jer je ledena. Kažen to svom starom jedan dan, a on meni:

  • „A šta’š…normalnima smeta!“
Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Jakov Mandić
Dalmatinac, volin prirodu i životinje, dobre ljude. Mrzin nepravdu. Živi i pusti druge da žive.