Dangubljenje u alkoholu i novogodišnje odluke

63
Dangubljenje u alkoholu i novogodišnje odluke
Tumblr

Oh, novogodišnje odluke, kojih se neću držati.
Pivopija će smanjiti dozu alkohola. Moš’ mislit. Kao držala sam se toga neko vrijeme. Čak sam punu času pive teškog srca razlijala u sudoper. Neka on pije umjesto mene.

Danas. Eh. Pritisak. Taj mali biokemijski pokret je dovoljan da potegnem za alkoholom. Ajmo si pocugat malo. Na prazan želudac, naravno. Znam da se na prazan želudac ne pije, oli ti ga, ako piješ na prazan želudac ne znaš piti. Boli me kurac, dobro me puca. Dobro sam.

Pljuge. Ah, ta divna ovisnost. Ne, neću smanjit. Pušim trenutno jednu za drugom i uživam. Pripita sam opravdano mi je. Sad sam se sjetila mamurnog buđenja. Opisujem to kao osjećaj dasi legao na prugu, i prošla su dva vlaka preko tebe, onda si ustao s pruge i nastavio živjeti. Biti će i ovo jutro takvo. Jebeš to, uživaj u trenutku, Propalico.

– Odi si popi kavu s nama.

– Ajde.

Misli vrište. Svi imaju svoje probleme. Mene after puca. Nitko ne primjećuje.
Ne želim zvucati pesimistično, ovo je veseli update. Jebeš to, mogu uživati u afteru dok još traje.
U koliko se damo kladiti da ću uzeti još jedan gutalj pive? Neću? Hoću? Vidjeti ćemo.

Moj pokušaj da studiram propao u roku od 2 mjeseca. Ne sviđa mi se taj smjer. Hoću na Filiozofski! Mislim da bi se uklopila tamo. Kad sam na prijemnom bila, ženska mi je pohvalila Michael Jackson maijcu. Stih od Amy Winehouse napisan na vratima WC-a. Jako bitna stvar jer su toilet poems, sve! Ispred zgrade, taman gdje sam išla pljugat nakon predavanja stoji znak da su Sex Pistolsi zakon. Jebeš mi mater, ako ne pripadam tamo.

Psiha. Eh, kako to srediti. Prva novogodišnja odluka koje se neću držati u vezi psihe mi je da prestanem tuđe probleme gledati kao svoje. Ne ide. Trudim se, ali sam nesuđeni psihić. Volim davat savjete i pomoći nekome. Ispunjava me to.
Opet si zvučim patetično. Nije mi namjera to!

After počeo puštati. Gutalj ili ne? Jebeš. Ufurala sam se u pisanje.

Totalno sam zaboravila da su maškare ovaj mjesec. Ili kako ja zovem – Hrvatski Halloween. Moram se maskirati, odvest cure u maskenbal po selu, zaradit barem za jednu kutiju pljuga. Što ću biti ove godine? Vjerojatno će me puknut ideja u zadnji čas, kao i uvijek. Ana će biti Elsa. Uživljena je u Frozen.

Možda me kuje iz Seksa i grada odvedu u Long. Dobro bi mi došla noć s njima na okupu uz pijuckanje čega god se nađe na stolu i tračanje muškarca. Pijemo više od prosječnog muškarca. Neka!

Misli su prepuštene tebi. Prazna mi glava napokon. Razmišljam da pošaljem ovo Carrie. Ona oduvijek ima poseban način pisanja, mislim da bi joj se ovo svidjelo.

Ipak neću, jer ću imati pisačku blokadu. Želim da ovo ostane između nas dvoje.
Znam da je način pisanja čudan, i da ovo nije moj način pisanja.

Mama me treba.

Pričale smo. Zvučala sam baš kao što zvučim ovdje. Izdala sam te najdraži prijatelju. Citirala sam joj riječi koje sam tebi ispričala. Kaže da sam se povukla u sebe. Nisam spomenula da imam pive u organizmu. Znam da će se zabrinut za mene, ili reći da sam isti otac.

– Kćer od tatinog poslovnog suradnika je nakon srednje tulumarila, bila na bombonima (mislim da to nije rekla, krivo sam čula), navlačila s likovima, i tek je sa 23 godine upisala FER.

Utješno. Ne moram ženi govoriti ništa, već točno zna što mene muči. Ipak, utješno. Imam vremena. Nikako da moja duša prihvati činjenicu da tjelo nije staro toliko kao što je ona. Imam dušu žene od 60 godina. Stara sam. Ali moje tijelo je mlado, to dvoje se nikad neće slagati. Ali ne želim biti pesimist. Možda nađu zajednički jezik.

Sječanj je gotov. Ovaj dan se bliži polako kraju. Mislim da ću sada uskoro na spavanje. Trebam dozu serije i sna. Neka ovaj dan čim prije prođe. After me prolazi i umjesto još jednog gutlja sam pojela čokoladicu koju mi je baka dala. Možda se i počnem držati novogodišnjih odluka.
Dolazi nova godina i ove godine ću, obećajem si, zasjati.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Hellmouth
Blog k'o blog. Pišem da izbacim iz sebe višak emocija. Želim da osjetiš svaku moju riječ. Tijelo mi je mlado, a duša kao da je stota. Žalim što ima tako puno odustalih. Kava. Cigarete. Kiša. I on.