DANIJEL TIPURA – PROPALI TALENT iliti ”NISI TI DRAŽEN PETROVIĆ”

423

‘’PJESMA O PROMISKUITETNIM TREBAMA

Voliš kurac, jelda?

Volim i ja pa se suzdržim.

Reci mi kako si bila pijana i nisi htjela, ajde reci. Reeeeeeeeeeeeeci.

Svađa. Ruka. Kosa. Zid. Plač. Suze. Susjedi. Vika. Rotirka. Lepoglava. Brada. Sapun. Halteri. Samoća. Mlohavi kurac. Izlazak. Kurva. Cigani. Promili.’’

(Danijel Tipura, neobjavljena zbirka, 2009.)

Započela sam ovaj text avangardnom pjesmom Danijela Tipure, čovjeka bez kojeg ne bih danas bila ono što jesam. ”Hoću da ovaj text bude motivirajući, o tome kako su mi roditelji uvijek rezali krila i nisu me podržavali u košarci jer ja nisam Dražen Petrović” – govori redatelj Danijel Tipura zvani Tipi, vlasnik nekadašnjeg video portala TipiTv gdje sam počela svoju karijeru jer je bio prva osoba koja mi je s 20 godina dala priliku da se javno izrazim u mediju. Tipi je autor mnogih glazbenih spotova i dokumentarca o Dini Dvorniku: ”Manijak”.

”Ne želim da tako pišeš, činjenice o meni jer kog brate moj Nika boli kurac za činjenice o meni i moju biografiju” – govori mi Tipi dok se oboje davimo u bureku s mesom iako smo se nedavno oboje istim otrovali, ali NEVER GIVE UP.

”Napiši da sam imao sve jedan u školi i pao sedmi razred jer što su me više silovali s tom školom, a ja sam kužio da je škola prijevara te sam bio sve gori i gori, a u košarci sve bolji i bolji i moji starci su to mrzili” – kaže smijući se jer Tipi je tip koji svako sranje okrene na pozitivu.

”Čak su bili sretni kad sam na košarci slomio nogu tako da sam propali talent” – dodaje.

”Odlučio sam se baviti filmom jer sam propali talent, a svi propali talenti se bave filmom” – kaže, a ja ga ispravih: ”Ne nego postanu DJ i fotograf”. ”I to isto” – složio se.

Neko je vrijeme živio i radio u Qatru, ali se vratio u ne tako omiljenu mu domovinu i počeo se iz hobija baviti pečenjem kolača. Svestran lik.

”Nika, moj najveći savjet koji ti mogu dati u životu je da jebeš sve prijatelje jer su svi zamjenjivi, ne zaboravi to nikad, a kad naiđeš na prvu prepreku odustani odmah” – smije se Tipura i dok mu je Cola išla na nos od smijeha kaže: ”Za drugo se šalim, ali za prvo nikako.”

”Želim da ovdje obavezno piše da poručujem svoj djeci kojoj roditelji režu krila, tuku ih i maltretiraju da shvate da su im roditelji glupi ko kurac jer se ne žele educirati o novom dobu i novoj tehnologiji te još manje oko novih načina zarade” – priča mi sav mastan od bureka: ”Roditelji ako vide u svom djetetu strast za nešto trebaju platit misu u crkvi, a ne im rezat krila jer će sigurno bit u težem kurcu kao što sam ja.”

Inače, Tipiju nije loše u životu pošto je za snimanje koje toliko mrzi beskrajno talentiran, a osim toga najbolji kompići su mu Petreković, General Woo i Renman pa mu sigurno nije dosadno.

‘PJESMA O PRIJATELJIMA Puši kurac, mater ti jebem, mogu ti sve reći. Nemam muda vidjet tvoju malu pod mojim jajima. Imam sreće u životu, oćeš ti malo? Tata ti je dobar, a mama još bolja. Sestra nije naivna. Prijatelju, ostavi nož, mater ti jebem, vidim te s leđa.” (Danijel Tipura, neobjavljena zbirka, 2009)

Tipura je sudjelovao u mnogobrojnim dobrotvornim projektima, a i dalje je redatelj broj jedan kad je riječ o izboru domaćih izvođača. ”Nemam više volje to raditi, imam neke projekte u glavi, ali šutjet ću o tome da ne zacopram.” – kaže dodavši da mu se žuri jer misli da je ostavio upaljen štednjak. Ne, to nije bila laž da me se riješi, Tipi je stvarno tip osobe koji ostavi upaljen štednjak i skrivi prometnu nesreću jer je jeo hamburger za volanom.

Za kraj ove priče o najzanimljivijem čovjeku kojeg znam reći ću da me upravo on učinio osobom kakva sam danas i da bez njegove potpore ne bi bilo ovog portala jer ja ne bih imala muda za to. Volim te, Tipi!

”PJESMA O MOM JEBANJU S CURAMA

Neki drugi put.

Danijel Tipura, neobjavljena zbirka, 2009.”

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima