Fried Brain – moj omiljeni suputnički bend

154

Ona moja famozna priča oko rečenice „zato, gradite scenu – jer i vi ste dio nje“ direktno se unovči u nešto stvarno predivno svaki put kad uživo gledam pulski Fried Brain. Radi se o četvero vršnjaka koje susrećem kroz veći dio života, uglavnom po Rojcu i u Monteparadisu. Sam bend nastao je tamo negdje pred kraj 2017., a čine ga Louis na vokalu, Rike na gitari, a ritam sekciju utjelovljuju Bigi na bass gitari i Vini na bubnju. Ala, kad sam čuo da rade bend (doduše, tad Rike nije bio u planu, uletio je naknadno kad je prošli gitarist otišao), stvarno nisam sumnjao u njih, znao sam da će sve to skupa dobro sjest.

Imaju dosta kilometara u nogama što se tiče glazbenog iskustva, a kad vam zatreba dnevna doza teškog i devastirajućeg hardcore punk zvuka, Fried Brain su vrata na koja se isplati pokucati. Nedavno (na Uskrs, tko bi rekao) su izdali self titled album prvijenac od svega deset pjesama (9 autorskih i jedna obrada od Anti Otpada), koji produkcijski nije previše napumpan, zbog čega mi se još više svidio. Kod punk bendova prejaka produkcija nekada može predstavljati problem, stvori se „zid“ između snimke i slušatelja. Ovako smo na tanjuru dobili onu izvornu energiju koja predstavlja bend bez maske, onakvim kakvim on i jest. Sniman je u studiju V&W na Valdebeku, a cover potpisuje Bad Taste.

Dan prije Međunarodnog praznika rada odlučili su u Monteparadiso Hacklabu odraditi promociju albuma. Odsvirali su sve snimljene stvari, plus još par novih, po prvi put na domaćem terenu. Kada kažem da je bilo brdo ljudi stvarno to i mislim – klub je bio dupkom pun, do te mjere da su neki ekiparci stajali tik do upada kako bi bar malo ulovili bend. Super otprilike polusatna svirka, brdo bacanja, prolijevanja, dizanja, deranja…

Super je izaći iz kuće kada tek ozdraviš, a to da sam za prvo krštenje nakon bolesti odgledao moj omiljeni suputnički bend – to je ono što me ispunilo.

Album poslušajte na linku: https://friedbrain.bandcamp.com/releases

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Ivan Slijepčević
Osamnaestogodišnji tudum iz malene Pule sa zdravom dozom stava. Ništa više, ništa manje.