Fuj, švaler iliti nisam luda da se zalijepim za švalera

407
Fuj, švaler iliti nisam luda da se zalijepim za švalera

Posljednjih par sati šaljem frendici, koju ćemo u zaštitu njezine privatnosti zvati Ljupka, glasovne poruke, u kojima objašnjavam male velike tajne švalera. Pripremala se da možda nabacim i prvi video na Revoluciji na tu temu, al’ preljena sam da se našminkam i sredim za kameru. Isto tako, kamera i ja se ne volimo pa pišem. Iskreno ne znam od kud krenuti s svim tim tajnama švalera jer ih ima previše. Vjerujem da se čitatelji/ce zapitaju, od kud bi baš ja, osoba koja je tek ušla u svoje 20-te godine, mogla znati sve njihove velike tajne? Long story short, ganjala sam ih i svjesno ulazila u veze, odnosno odnose s njima. Ljupka se uspjela zaslijepiti, možda čak i nije još u potpunosti. Kako god, ja sam tu da ju odlijepim. Pa draga moja, ovo je za tebe.

Stvarno ne znam od kuda krenuti s ovime. Tko su uopće švaleri? Švaleri su slobodni vukovi. Likovi koje pretjerano zanimaju cure. Likovi koji su ovisnici o seksu i ženskoj pažnji. Nije ih teško prepoznati. Nekad odmah iz prve znaš da imaju titulu švalera, jer je dirao sve tvoje frendice i ne znaš curu koja nije pala na njegov utjecaj. Oni su ILUZIJA, nemoj ispred svega zaboraviti, iluzija savršenog muškarca. Ispod kože su od krvi kao i svi mi, samo što su psihički oštećeniji od nas svih.

Znaš kako je Freud provodio psihoanalizu? Kreni od djetinjstva. U redu, razumijem da ti on nikad neće reći ništa loše o svojem djetinjstvu jer nije Christian Grey, a ti nisi Anastasia. Prava istina o njegovom djetinjstvu jest da je zanemaren od strane majke ili bilo koje ženske osobe koja je imala utjecaj na njega. Možda žena u osnovnoj školi kojoj je pisao ljubavna pisma, ali ga ona nije htjela. Kako god, staviti ćemo majku kao prvi izbor, jer u većini slučajeva sve kreće od roditelja. Kroz period adolescencije razviju određenu dozu mržnje prema ženama, pošto ne mogu nikako dobiti majčinu pažnju, i to psihički utječe na njih. Da, švaleri su jednostavno mrzitelji žena. Zato i tako dobro znaju s nama.

Jesi ikad bila u situaciji kad si se zapitala, kako netko tako savršen može biti švaler? Mislim da ti je jasan odgovor. Zna s ženama s razlogom. Zna koje riječi treba koristiti da bi se ti osjećala lijepo u svojem tijelu. Zna kako ti malo dići ego, ne previsoko čisto dovoljno da se osjećaš da je ponosan na tebe. Zna tvoje mane i vrline, i vidi sve najbolje u njima. On to sve zna. Žalosno je što ne misli to ozbiljno, već je to sve dio njegove velike igre i manipulacije da te odvede u krevet.

Znaš što će biti u krevetu? Najbolji kojeg si imala do sada. Pažnju će posvećivati tebi i tvojim željama. Zato što tako sebe psihički i fizički zadovoljava. Kako će ti biti najbolji, htjeti ćeš ga još. A on dobiva ono što želi – poželjan je od strane žene.

Sve će biti u redu. Osjećati ćeš se kao princeza. Tretirati će te kao kraljicu. Onda dolazi ono najgore. On je dobio od tebe što je naumio i ne želi ništa više. Počneš se zagrijavati i želiš dignuti vaš “samo smo prijatelji” odnos na višu razinu. On zna da si zainteresirana i zato nikad nema vremena za tebe. Ima ali se boji i ne želi se opuštati u ništa dublje. Ne želi jer to za njega znači da ćeš ga i s vremenom ti početi ignorirati ako ti dopusti da ga u potpunosti upoznaš. Ovako te ostavlja zagrijanu a sebe predstavlja kao nedostižnog.

Što nas opet vraća na sam psihički problem, mommy isusses. Kao što sam rekla i Ljupki, daddy issues i mommy issues, nisu dobra kombinacija. Dokle god njega majka neće doživjeti onako kako on misli da bi trebala – neće se promjeniti. Ne trudi se. Ne pokušavaj. Stavi filmove na stranu. Znam da si pogledala previše filmova o tome kako švaleri postanu vjerni samo jednoj ženi i dobiješ od njega sve što si ikad htjela. Govori ti osoba koja je pokušavala to godinama. Godine truda, eksperimenta, laganje same sebe.. Sav taj trud za ništa. Jer nisi ja bila problem, već oni.

“Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.” Znaš tu. Zapamti si ju. Ima istine u njoj. Ali na tebi je draga moja, kako ćeš igrati tu igru. Sa sigurnošću ti mogu reći da ćeš izgubiti. Znam da je igra s njime tebi predivna, predstavlja izazov, zanimljiva je, ali on je pobjednik u njoj. Pošto ne znaš njegove tajne. Sada kad znaš, on će ti to sve negirati i reći da je ovaj članak sranje.
Znaš zašto? Opet se vraćamo na ono, švaleri mrze žene. Švaler ženu nikad neće gledati kao duhovno biće. Ženu ne gledaju kao samo pouzdanu osobu s cijevima, ili osobu koja je iznad njega. Žena švaleru nikad neće biti iznad njega, samo će ju napraviti da se osjeća tako da bi on dobio ono što želi. Fizičko i psihičko zadovoljstvo. Ti si za njega, nitko ništa. Vreća koju će pojebat i onda odbaciti jer se ne može zadržati dugo na istoj vreći ako želi pažnju.

Odnos sa švalerom će ti sjebati samopozdanje i misliti ćeš da je problem u tebi. NIJE. Nemoj to misliti. Nisi ti kriva. Kriva si ako si dopustiš da te zavede i zalijepiš se u potpunosti za njega. Znala si kakav je. Sad znaš sve njegove tajne. Jadan je. Zaigraj igru tako da ti izađeš pobjednica iz nje. Znaš kako? Na žalost morati ćeš žrtvovati svoj ego i ponos. Pošalji mu divnu toplo hladnu poruku, u kojoj govoriš kako je on jedini za tebe. Indirektno mu reci da ga vidiš kao mladoženju (loooooooool) i želiš budućnost s njime. To će njemu biti znak za opasnost i neće se više niti pokušati truditi oko tebe. Isprobano i dokazano. Ego je najebao i ponos je slomljen – to je ono što on misli. Ono što on ne zna, niti što niti jedan švaler neće znati jest da je s tom porukom šah mat, na perzijskom – kralj je mrtav. Drugim ne kreativnim riječima, ti izlaziš iz bitke/igre kao pobjednica.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Andriana Filipović
Filmofilka koja je stalno frustrirana stvarima koje se događaju oko nje. Na sve imam mišljenje i komentar. Ponekad bovaristička individualka. Zaljubljenica u mentol cigarete, kišne dane, tople napitke i horor filmove.