”I ti bi bila nervozna da radiš za 3000 kuna” – JA RADIM ZA MANJE

379

Nisam kročila u Konzum nekih sedam dana i u tih se sedam dana promijenilo to da je odjel s kruhom postao samoposluga, a ja to nisam znala te sam zatražila prodavačicu da mi doda kruh. ”TO NIJE MOJ POSAO!” – zaderala se gordo, bahato, pobjedonosno, kao da čitav život čeka dan kad će se to zaderati. Kako živčana žena, skomentirah, a netko u redu doda: ”I vi biste gospodična bili nervozni da radite za 3000 kuna”

1) stajati na odjelu s kruhom može svatko, ne zahtijeva nikakvo obrazovanje niti znanje već samo poznavanje osnova jezika zemlje u kojoj se prodavaonica nalazi

2) kako je sada to postalo samoposluga, prodavačica je suvišna  radna snaga –> OTKAZ

3) Ja, TI i svi mi ostali freelanceri sa završenim fakultetima  i magisterijima koji radimo nešto što zahtijeva znanje i talent radimo za manje od 3000 kuna

4) Veliki mediji moje su istraživačke textove plaćali za fliper te sam ja u godinu dana zaradila radom u najvećim hrvatskim medijima ni manje ni više nego 8000 kuna s time da imam fakultet i doktorand sam i imam 12 godina iskustva u tom poslu.

Ne vidim razlog da ta gospođa koja ima puno više sreće nego pameti DOSLOVNOOOO bude živčana što je za ništa plaćena 3000 kuna. Ona ne radi ništa. Ona je suvišna, ona samo stoji ili u boljem slučaju sjedi. Koliko bi ona za to trebala biti plaćena? 6000? OK onda bi svi mi novinari, kolumnisti, istraživači i ini trebali biti plaćeni 30 000 kuna i ravnoteža bi bila uspostavljena.

U ovoj državi se cijeni sve osim obrazovanja i znanja. Trebao mi majstor da mi zakuca kvaku koja se odšarafila – 250 kn, trebao mi čovjek da mi rastavi štendere za odjeću – 3 poteza, 100 kuna. Svaki primitivni rad se cijeni, a intelektualni ne osim ako si eventualno odvjetnik ili sudac i to na nekom višem sudu iako je i njima sve gore. Neću reći doktor jer doktori opće praxe koji su se dobro izjebali na medicinskom fakultetu nemaju puno veću plaću od  te prodavačice.

Uopće ne želim ulaziti u  dubine ovog texta jer pametnom, obrazovanom i potplaćenom je dosta i sa mnom se slaže baš svaki intelektualac.

Objavila sam to na Facebooku i neka prodavačica mi je reportala post pod nasilje. Netko je tužnu ISTINU  prijavio pod nasilje.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima