Ivanka već 15 godina čista od otrova

479
Ivanka VEĆ 15 GODINA ČISTA OD OTROVA
Juha od špinata sa biljnim vrhnjem

Možda vam se čini da je zdrava prehrana za ljude s puno novaca, prava istina o njoj je da je ona stvar navike. Nastavite čitati članak, i saznajte zašto su osnovne namirnice koje kupujemo, štetne za naše tijelo i zdravlje.

Donosim vam Ivankinu priču. Žena koja je zbog sebe i suprugovoj zdravlja preokrenula životne navike. Već je 15 godina čista, kako ona kaže od otrova koji unosimo u sebe hranom.

Ivanka, suprug i djeca su se vraćali s mora davne 2003. godine. Posudili su auto od sestrične.
“U stražnjem sjedalu auta skroz slučajno sam našla skripte. Iz znatiželje sam ih pogledala. Skripte su bile iz knjige Fit For Life (prvi i drugi dio), čiji su autori Harvey i Marilyn Diamond. Počela sam na putovanju prema kući čitati navedenu skriptu. Kako nije bila cijela knjiga fotokopirana, već samo par njezinih dijelova, potražila sam u knjižarama cijeli primjerak knjige. ” – govori mi Ivanka o prvom koraku ka zdravlju.

“Suprug je imao strašne kiseline u želucu od koji se javljala migrena. Barem jednom mjesečno je morao na hitnu. Tablete nisu djelovale. ” – govori mi Ivanka koja da nije znala kako pomoći suprugu.
Suprug je bio prilično skeptičan oko zdrave prehrane i nije vjerovao da mu baš ona može pomoći u zdravlju. No, Ivanka je dala priliku zdravoj prehrani. “Čim sam pročitala knjigu, izbacila sam iz frižidera suhomesnate proizvode, mlijeko, namaze, vrhnje, majonezu.. Mlijeko sam zamijenila s sojinim mlijekom, napunila sam frižider voćem, povrćem, prirodnim sokovima.. Pravilno kombiniranje hrane rezultiralo je detoksikacijom i mršavljenjem.  ” – objašnjava Ivanka kako je započeo je proces primjenjivanja prirodne higijene na sebi i ukućanima.

“Osnovni temelj prirodne higijene čini to što tijelo stalno ulaže napor za zdravljem kojeg postiže neprestanim uklanjanjem štetnih tvari iz sebe.” Fit For Life

Ivanka VEĆ 15 GODINA ČISTA OD OTROVA (3)
Brokula, cvjetača, mrkva s bučnim uljem i košticama od bundeve

“Nije bilo suhomesnatih proizvoda, jeli smo domaće uzgojeno meso. Od peradi smo imali smo kokoš, patku i guske. Uzgajala sam povrće doma, prestala sam kupovati bijelu rižu, zamijenila sam ju s interganom (smeđa riža). Prestala sam kupovati kruh iz dućana. Od svoje uzgojene pšenice pravim kruh.” – objašnjava Ivanka

“Naglo čišćenje od kemikalija uzrokuje simptome, treba se čistiti postepeno. Zamisli smo si krv i limfu, velika količina otpadnih tvari izlazi van, zbog toga se osjećaju simptomi kao u bolesti, poput viroze ili prehlade.” – objašnjava mi kako pravilno primjenjivati proces prirodne higijene na sebi.

Ivanka VEĆ 15 GODINA ČISTA OD OTROVA
Brokula, cvjetača, mrkva s maslinovim uljem i peršinom

Nadalje ćemo vam Ivanka i ja pričati o pravilnoj kombinaciji prehrane te o namirnicama koje su šetne za naše tijelo. Počela sam prakticirati kombinaciju prehrane prije kojih mjesec dana. Stvarno nije potrebno puno, već držati se nekoliko osnovnih pravila kod uzimanja hrane.

Zašto su kupovni kruh i brašno štetni?

Pšenica je kisela žitarica. Što je u biti kupovno brašno? Kupovno brašno je ozračeno, proizvođači ga razmelju kroz gama zrake. Kroz kruh i ostale pekarske proizvode od brašna u sebe unosimo ozračeno brašno. Najpametnije je, ako ste u mogućnosti, sami doma napraviti svoje brašno bez ozračenja kama zrakama. Ako niste u mogućnosti onda kupiti brašno ili kruh u dućanu zdrave hrane.

Kakvu funkciju mlijeko ima u našem organizmu?

Organizmu treba mjesec dana da izbaci sluz koja je nastala određenom količinom mlijeka. Majčino mlijeko koje uzimamo do 3-4 godine života ima 2% proteina. Dijete kad se rodi ima u sebi ugrađen prirodni enzim za razgradnju majčinoga mlijeka. Između 3-4 godine života enzim nestaje iz organizma jer nam više majčino mlijeko ne treba. Majčino mlijeko zamjenjujemo kravljim koje ima 22% proteina. Mlijeko loše utječe na naš organizam jer stvara sluz. Sluz obavija hranu u crijevima i onemogućava probavu. Onemogućavanjem probave sprječava se dotok hranjivih tvari u krv. Hranjive tvari ostaju u crijevima dok one same ne izađu van.
Mlijeko je bogato kalcijem ali stvara veliku kiselinu, a kiselina se neutralizira kalcijem. Kalcij dobiven mlijekom je neupotrebljiv, jer mlijeko mora uzimati kalcij. Ako ga tijelo nema onda ga vadi iz kostiju.
Naša slavna “Mlijekom do zdravih zubiju” je velika zabluda, da bi se kalcij ugradio u zube potreban nam je magnezij.

Koja je pravilna kombinacija mesa?

Ljudi su prije bili biljojedi, onda su počeli uzimati meso, odnosno životinje. Ako uzimamo meso u malim količinama i ako je prirodno uzgojeno, može biti zdravo.
Meso je proteinsko. Razgrađuje kiselinama. Ako istovremeno jedemo ugljikohidrate i proteine, u želudac se ubacuje lužina i kiselina ona se međusobno neutralizira. Ostaje nam jako dugo u želucu te nastaju probavni problemi. Mesu treba 10 do 12 sati da izađe iz organizma.

Ako jedemo meso sa zelenim biljkama (salata, mahune, zelje), zeljenjava je neutralna i razgrađuje meso. Uzimanje mesa uz rižu ili krumpir uzrokuje neutralizaciju probavnih sokova i lošu probavu. Meso i tjestenina nisu dobra kombinacija.

Voće ne predstavlja nikakvu prepreku u našem organizmu?

Pravilno uzimanje voća jest ujutro na prazan želudac. Do 12 sati bi trebali jesti samo sirovo voće,  poslje 12 sati jedemo sve.
Jedina prepreka je kombinacija mesa uz voće. Ako se pojede voće, tri sata nakon što smo pojeli meso, ono fermentira, pretvara se u alkohol i radi veliku štetu jetri.
Povrće nema takav učinak poslje mesa.

Stres je štetan našem organizmu. Što on nama u biti radi?

Od stresa se luči kiselina u želucu. Kada na tu kiselinu koju smo si nanjeli stresom dodamo hranu životinjskog podrijetla, mlijeko i šećer, kiselina u želucu se povećava. Zato dolazi do povraćanja i svega negativnog. Kiselina je i u krvi, da bi se neutraliziralo, tijelo samo ubacuje vodu i količina krvi se povećava. Zbog toga mnoge osobe imaju problema s povišenim tlakom.

Vegetarijanstvo i veganstvo je zdrava prehrana?

Puno pojedinca ulazi u taj način života iz drugačijeg motiva. Vegetarijanstvo i veganstvo je zdravlje ako se primjenjuje na pravilan način.

“Kćer je imala problema s krajnicima. Pila je antibiotike i trebala je ići na operaciju. Kada sam počela primjenjivati zdravu prehranu na ukućanima a i na njoj, problema više nije bilo. Pravilna prehrana liječi sve bolesti.” – savjetuje nam Ivanka

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Andriana Filipović
Filmofilka koja je stalno frustrirana stvarima koje se događaju oko nje. Na sve imam mišljenje i komentar. Ponekad bovaristička individualka. Zaljubljenica u mentol cigarete, kišne dane, tople napitke i horor filmove.