Baš svaka žena u jednom je trenu bila žrtva muškarca, odnosno mekušca, nesigurne jednike, ”čovjeka” koji je znao bolje, ali je ipak dopustio da ga vode najprimitivniji nagoni.

Zampamtite: nasilje psihičko ili fizičko uvijek je nasilje, a ja, autorica ovih redaka bila sam  žrtva psihičkog nasilja u dvije veze što me dovelo do legalnih recepata za tablete koje su san svakog narkomana te još uvijek snosnim posljedice skidanja s istih.

Zagrebački alternativni shop Urbani Jednorog (Jurišićeva 19/1, Rotonda centar) pokreće kampanju BLEED LIKE ME. Riječ je o atraktivnim statement majicama s porukom da baš svatko može biti žrtva nasilja, a bit će dostupni, za sada samo po narudžbi, majice, hoodice i tanktopovi s porukom BLEED LIKE ME.

Majice će biti dostupne u 10ak dizajna, a svaki će označavati jedan sitni grijeh žene zbog kojeg je fizički nastradala ili bivala psihički zlostavljana.

Patološka ljubomora i posesivnost partnera, verbalno zlostavljanje… to su sve vrste nasilja koje ne smiju i neće biti ignorirane no žene ih trpe iz dana u dan. Cilj ove kampanje je pokazati ženama da nisu same jer i ja i ti smo bile jedna od njih. Provela sam godinu u strahu od patološki ljubomornog čovjeka koji mi nije dopuštao da izađem do dućana bez njega, čovjeka zbog kojeg godinu dana nisam smjela vidjeti niti jednu prijateljicu osim uz njegovo prisutstvo. Provela sam godine uz čovjeka agresivnog karaktera čije sam se svake reakcije ja bojala i zbog toga završila na antidepresivima i kojekakvim sedativima. Ja sam psihički zlostavljana žena. A što je tek s onima koje trpe fizičko nasilje iz dana u dan zato što nisu dovoljno posolile juhu? Nismo same. Ima nas. Jako puno. Previše.

Ovdje pročitajte moju priču Život u strahu od vlastitog dečka i pismo koje se nadam da on neće pročitati

Sav info na Urbani jednorog

Voli vas

Nika

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima