Muškarci su kokoši a žene su svinje

305
Muškarci su kokoši a žene su svinje

Prije nego što me napadnete , nemojte zaboraviti da je ovo obični hiperbolički blog tj. hiperbolički komentar društva u kojemu čak ima pokoje istine. Evo sad kad smo to razriješili iznijela bi neke svoje razloge zašto mislim da su muškarci kokoši a žene svinje. Muškarci tračaju više nego žene. Ozbiljna sam. Svi kažu muškarci ne tračaju i sve si govore u lice. Kod njih nema ogovaranja. Prokleta laž. Mnogo su gori nego babice na placu.

Pretežito imam samo muške prijatelje i mogu potvrditi da svi do jednoga tračaju više nego žene, ali oni to ne zovu tračanje nego komentiranje situacija (osoba). Dakako za razliku od žena rijetko kada komentiraju iz čiste zlonamjere, više jer eto tako to nam je u ljudskoj prirodi komentirati svijet oko sebe. Žene s druge strane ne skrivaju da tračaju, rade to javno pa zvuči kao da stalno ogovaraju, dok muškarci to rade privatno a ne tako javno.

Koliko puta ćemo čuti  da žena ženu pozove na trač party, svako malo, dok se muškarci pozivaju na ”pivu”, ista stvar samo drugačiji naziv. Još jedna stvar zašto mislim da su muškarci kokoši. Lako planeju ali i lako razriješe stvari. Kokoši se potuku, malo perje leti i sve je nakon 5 minuta razriješeno. Tako je i s muškarcima, posvađaju se, potuku se i za 10 minuta idu skupa na šank na pivu. Osobno ovakav način rješavanja stvari smatram primitivnim ali najboljim. Žene s druge strane su potpuno drugačije.

Pamte svađe i nikada ih ne razriješe, tj. uvijek će ih se sjećati ako ne jako onda lagano zamjerati do kraja života.  Jedan jedini razlog zašto mislim da su žene svinje jer se vole svađati. Da dobro ste čuli. Volimo se svađati. Ne znam možda nam je to u genima. Možda nas je Eva proklela tim genom uzimajući jabuku i braneći se ”kao pa nisam ja”.

Totalno nebitno od kud nam to ali je univerzalno. Dok ideš sa svinjom se valjati u blatu nakon nekog vremena shvatiš da svinja u tome uživa. Ne želim nikoga ovim putem uvrijediti, makar tako zvuči. No baš tako mislim. Muškarci su kokoši a žene su svinje. Skužila sam da žene rade još jednu zanimljivu stvar. Evo situacije muškarac ostavi ženu, ona se sređuje, nekako ”poboljša” pokušava ga opet zavesti, e taman kad se malo zagrije odjebe ga. Naizgled nepotrebna procedura koja dovodi do istog ishoda. No nije. Žena uvijek mora imati zadnju, ne zbog pravde, ne zbog osvete, ne zbog inata, nego zbog nekog neobjašnjivog osjećaja kontrole. Ne znam kakve to veze ima sa svinjama, ali mi se čini ko da i one to rade.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Sara Branilović
Kontradiktorna osoba koja voli crnu boju i roze šljokice i zaluđena je vintage stilom. Životni moto je: Nema labavo i Nikaj se ti naj se bu.