Nika Ostoić: MOJ TOP 10 PJESAMA NA HRVATSKOM JEZIKU

709
Nika Ostoić: MOJ TOP 10 PJESAMA NA HRVATSKOM JEZIKU

Nedjelja je dan kad su svi ružni pa tako i ja i bolje mi je da ne izlazim nego ću radije slušati muziku i podijeliti s vama svoj top 10 – redoslijed nebitan – meni najboljih pjesama na hrvatskom s tim da neću naredati Cesaricu, Libar i ostale klasike nego pjesme za koje možda ne znate svi. Ako sam u nekom od narednih spotova ja, imajte na umu da to nema nikakve veze s mojim odabirom te pjesme jer kak mi je jednom javio jedan lik iz zatvora – ni u zatvoru ne možeš pobjeći  od mene pošto tamo vrte CMC, a ja sam u svim spotovima. LOL

Krenimo!

 

PAVEL – LJUBAV STOLJEĆA

Jedna od najljepših ljubavnih pjesama ikad, opjevali su moju tezu da je svaka sretna ljubav nesretna na svoj način. Dok smo snimali ovaj spot pjesma je svirala na repeat u beskonačno i u jednom trenu, kad sam je čula deseti put i navukla se, toliko me dirnula da su mi počele kliziti suze.

Poslušano na repeat: 5347x

 

ŽANAMARI – SKLONIŠTE OD LEDA

Stvarno nisam fan pop glazbe, a posebno ne domaće, ali Žana je Sklonište od leda ubila kako bi se reklo.

Poslušano na repeat: 982x

 

SONGKILLERS feat. NIKOLA MARJANOVIĆ – DIO MENE

Iako me Nikola zbrisao s fejsa LOL (nismo se svađali #bitno), i dalje sam fan njegovog djela. A ova pjesma stvarno podiže raspoloženje ritmom, a tematikom ga spušta. Predobro. Simply preodobro.

Poslušano na repeat: 7573x

 

GENERAL WOO – PROBUDI SE

General Woo promašio je ceo fudbal time što ovo nikada nije bilo singl. Jednom sam nešto repala s njegovim i mojim zajedničkim prijateljem (pozz, Tipi!) i rekla da ću odrepati svoju najdražu rap pjesmu i krenula repat Probudi se, na što mi je frend rekao: ”Daj nemoj bit luda, to je toliko dobro da ju čak ni General sam ne izvodi lajv jer nije u stanju to ponovit!”

Poslušano na repeat: 84835x

 

POPEYE feat. ALEJANDRO BUENDIJA – RIBA RIBI GRIZE REP

Vodnjaski Popeye, kul dečki koje sam upoznala, ali čija imena sam zaboravila. Nestali sa scene. Ova stvar feat. Alejandro je totalno  dobar spoj rapa i metala i ujedno pjesmu koja sam često citirala u svojim kolumnama.

Poslušano na repeat: 999x

 

SEVERINA – KAO

Severina. Znam. Znam što mislite sada, ali ova pjesma je majka svih prekida. Barem mojeg najvećeg i najbitnijeg, prekida nakon skoro dvoznamenkasti broj godina duge veze. Isplakala sam svu vodu iz tijela uz tu pjesmu.

Poslušano na repeat: 8438x

 

HEADONEAST – PUTUJEM

Kad je Rebeka, pjevačica Headoneasta, došla u moj dućkas Urbani jednorog po odjeću za snimanje ovog spota i kad mi rekla o kojoj pjesmi je riječ, bila sam, priznajem skeptična, jer nisam fan originala. Ali evo, derem na repeat već tjedan dana otkad je pjesma izašla.

Poslušano na repeat: 9559x

 

SANE – VILA

Sane. Nikolin vokal dere do kraja. Stvar tjera na razbacivanje po sobi uz četku umjesto mikrofona. ”Stani glavom, kreni srcem, voli sebe vilo”- awwww…

Poslušano na repeat: 4338x

 

GRETTA – ŠALJEM OBLAKE

Buljila u spot jer ja sam ja u njemu. Buljila pet  puta i navukla se. Prestala buljiti u spot i nastavila samo slušati pjesmu tjedan dana svaki dan.

Poslušano na repeat: 7843x

 

FRANKA – S TOBOM

Što više reći nego da me podsjeća na čovjeka mog života. Dovoljno sam rekla.

Poslušano na repeat: 7825x

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima