NIKA OSTOIĆ: Mojih 10 filmskih preporuka bez spojlanja

512
NIKA OSTOIĆ: Mojih 10 filmskih preporuka bez spojlanja

Smatram da su  odlični filmovi oni koje pogledaš do kraja iako ti pada glava od umora. Ovo je moj top 10, redoslijed nebitan.

1) ABOUT TIME – Za mene najljepši ljubavni film ikad. Gledala sam ga sigurno deset puta i svaki put iznova me rasplače jer  prikazuje što bi bilo da  smo neke stvari u životu učinili drugačije. Odbijala sam ga dugo pogledati jer pod žanr piše fantasy, a ja mrzim fantasy. No ipak bih ga svrstala u  humornu dramu, shvatila sam da fantasy mora  pisati zbog nekih elemenata. Natjerala sam i mamu (65) i bratića (20) i sve svoje dečke (25-40) i svima se svidio, dakle dob i spol nemaju  veze kad je riječ o ovom predivnom filmu.

2) THE REVENANT – Ovo je većina vas pogledala, ja sam nekoliko puta. Film je snažan i dojmljiv. Ne trebam reći puno više jer je sve rečeno na Oscarima.

3) HEAVY TRIP – Finska komedija o metalcima koji žele postati slavni. Znam, sadržaj je i  meni  zvučao ekstremno glupo kao što zvuči i vama, ali film je naprosto genijalan, bolno smiješan i super izveden iako je riječ o low budget produkciji. Toliko me oduševio da sam poslala fan pismo redatelju, a  pogledala sam ga dva puta u  dva tjedna. Film za opustiti se i zaboraviti na brige.

4) A LIFE LESS ORDINARY – Romantična komedija redatelja Trainspottinga, Cameron Diaz i Ewan McGregor jednostavno osvajaju. Film mi je jednako  dobar bio i 1997. kad sam imala 11 godina i sada 2018. kad su mi 32. Da li  to nešto govori o mojoj inteligenciji, ne znam, ali pogledala sam ga preko 30 puta u 20 godina i mogla bih opet.

5) AFTER LOUIE – Ozbiljna drama. Nije za homofobe. Iako zapravo nema puno radnje nego se sve bazira  na dijalozima, drži pažnju od početka do kraja. Zanimljiv na neki mračan i čudan način. Gledala sam jednom, ali pogledala bih opet.

6) THE PURGE: ANARCHY – Za fanove nasilja. Film o danu u godini kad su svi zločini dopušteni. Meni osobno jako zabavno.

7) VERY GOOD GIRLS – Drama o jednom ljetu i teen ljubavima, ali nikako za djecu. Dirljivo, tužno, slatko. Nešto s čime se svaka cura ili žena može poistovijetiti jer  sve smo proživjele isto.

8) THE WIND RIVER – Nemam što drugo  reći nego jedna odlična trilerčina koja drži pažnju svake sekunde.

9) THE READER – Za ljubitelje teških drama, a ja sam jedna od njih. Jako zanimljiv, ali  težak film. Meni i mami omiljeni. Doduše, trebalo nam ga je pogledati par puta da sve sitnice pohvatamo. Možda smo samo glupe.

10) GET HIM TO THE GREEK – Po meni najsmješnija komedija ikad. Baš je toliko smiješno da ti cuga ide na nos od smijeha, a ja generalno ne volim baš komedije s ”poskliznuo sam se na koru od banane” forama, ali ovo je divno. Gledala sa svim prijateljima i svi su uživali i crkavali  od smijeha, jedino je mama (65) nakon 10 minuta izgubila živce i rekla: ”Stvarno nemrem gledati ovakve bljuvotine!”

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima