Punk nije mrtav!

323
Punk nije mrtav!

Isprike na naslovu, ali nemam ništa kreativnije na umu. Svjesna sam da kad god pročitate “punk nije mrtav”, punk još više umre. Da nije mrtav, ne bi imali potrebu stalno naglašavati to. Neki misle da je punk umro 1979. godine kada je umro basist Sex Pistolsa, Sid Vicious. Dok drugi misle da je punk umro kad se određeni bend raspao. Na vama je da procijenite kad je punk umro. Ili kad punk nije umro.

Cijeli život slušam kako ima divnu gustu ili bujnu kosu. Neke od žena znaju biti ljubomorne. Znalo se događati da su me par puta i pitale nosim li umetke iliti ga fejk kosu. Nekad i je l’ se peglam svako jutro, pošto mi je majka priroda dala ravnu kosu. Vjeruj mi da nisam tip žene kojoj se da peglati kosu svako jutro. Moje prijateljice imaju gustu kosu. Ali ja nemam. Znaš što ja imam na glavi? Lavlju grivu!

Blagoslovljena, ili po meni, prokleta sam da na glavi nosim toliku količinu kose da ptice mogu napraviti gnijezda u njoj. Slušanje frendica kako i one imaju gustu kosu, nije pomoglo, jer realno, da, one imaju gustu kosu, ali ja nemam! Svi pate za tom nedostižnom gustom kosom, ili lavljom grivom, ja se pokušavam riješiti toga. Bez brige, ne pronalazim stvari poput pomfrita u kosi i slično, ipak ju održavam i perem na tjednoj bazi. Ali nemoguće je živjeti s time na glavi. Kada god želim pod škare, majka mi uputi onaj “zaklati ću te” pogled. Ona je tip žene koja je odgojena damski, i samo dame imaju divnu bajnu, Matovilka kosu.

Prije svega, da razumiješ o čemu pričam. Ovo je moja djevičanska kosa. Ošišana stepenasto, u prijevodu na neki dijelovi kose su ošišani na bob, iliti kratko, pa se spajaju s dugom kosom. Zamisli si moju djevičansku kosu uvećanu puta dva. Možda i tri. Svaka frizerka je u sebi počinila samoubojstvo kad je trebalo toj kosi raditi frizuru, farbati ju ili kovrčati.

Face nema jer ne želimo gledati Andrianu prije puberteta, odnosno ja ju ne želim gledati.
Živio punk i njegova ostavština zvana sidecut, ili ti obrijana strana glave/kose. Prije sidecuta je “scene emo hair” bila spas. U periodu srednje škole, točnije 2012. godine, počeo je trend zvan sidecut. Kao što i svaki dio alternativnog stila postane društveno prihvatljiv, tako je postao i sidecut. Sve basic bitches furaju sidecut. Bilo mi je divno. Napravila sam ga i ja. Nisam ni bila svjesna da sam si s time spasila život, uštedjela na šamponima za kosu, uštedjela trošak struje sušenjem mokre kose fenom, uštedjela na kupnji gumica s obzirom na to da svaka gumica pukne nakon mjesec dana.

Kao što sve ima svoj kraj, tako i trendovi imaju svoj kraj i izlazak iz mode. Okolina ima komentar i mišljenje. “Sidecut je totalno out.” “Sidecut u 2019. godini?!?” Da, sidecut u 2019. godini, dragi moji pratitelji trendova. Moguće je. Ako ne znaš kako drugačije ukrotiti lavlju grivu.

Prije sidecuta sam prošle godine napravila undercut. Undercut koji sada puštam. Skoro pa pola glave mi je obrijano i kratko. Ne izgleda lijepo, ali više ne moram nositi kosu skupljenu u rep, a bez toga izgledam kao Samara Morgan iz “Kruga” samo s crvenom kosom i govorim ti da ćeš umrijeti za 7 dana.

Možda kad tad skupim muda i obrijem cijelu glavu, a do tada, živio punk! Živjelo ne praćenje trendova. Živio sidecut!

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Andriana Filipović
Filmofilka koja je stalno frustrirana stvarima koje se događaju oko nje. Na sve imam mišljenje i komentar. Ponekad bovaristička individualka. Zaljubljenica u mentol cigarete, kišne dane, tople napitke i horor filmove.