Seks i grad: Girls night ili pimpek party?

186
Seks i grad: Girls night ili pimpek party?

Subota navečer. Mjesec ljubavi se bliži kraju.
Kuje iz Seksa i grada su odlučile da imamo girls night. Može.
Većinom girls night imamo kad se Carrie vrati iz Austrije, tako da su sve članice na okupu. Ovaj puta smo odlučile izaći bez nje. Samo nas tri od četiri kuje.

Stresan ritual spremanja za subotu navečer i smišljanje kako do prijevoza – ću preskočiti, jer mrzim taj ritual. Srediti se od glave do pete. Jesu mi obrve dobre ili ih trebam počupati? Jesu li dlačice iznad usna dovoljno sitne da ih sakrijem s puderom? Imam li trakice za depilaciju? Hoću li stići na vrijeme ako se krenem sada šminkati? Mrzim to više od svega.
Mami je na večernju kavu došla kolegica s posla. Vide se skoro svaki dan, ali to ju ne sprječava da svoje slobodno vrijeme troše zajedno. Dobacila sam par riječi i pozdrava, i otišla sam se žurno spremati. Imala prijevoz, jedan problem skinut s vrata.
U fazi šminkanja sam dobila sto tisuća propuštenih poziva, poruka na vocapu i SMS-u od Samanthe. Ne šalim se. Htjela je da dođem čim prije. Polako ženo, noć je još mlada.

Kratke hlačice, hulahopke, maznula mami visoke crne čizme, topić, i karirana košulja kao začin na sve to. Kako se osjećam? Jako neudobno, jer pokazujem malo mesa.
Sigurno se pitate koji mi je kurac i čemu takav stav? Ženama muški pogledi gode i dižu im ego. Ali ne i meni. Gadi mi se i bježim od toga. Radije ću zavesti muškarca u trenirci, muškoj majci, hoodici i kožnoj jakni, nego u haljini ili u nečemu zbog čega će me muškarac gledati kao seksualnu lutkicu.

Krenula sam oko 22:00 h. Kuje su me dočekale u Livingu. Divne kao i uvijek. Postavila par šugavih pitanja, više sam bila u moodu za slušati nečije razgovore, u nadi da će jedna od njih započeti neki razgovor, no odgovorile su mi kratko i jasno. Gdje je Carrie kad ju trebaš? Svirao je neki bend uživo. Nisam zapamtila ime, niti me zanimalo. Samantha ih je pohvalila.

„Što ćeš popiti?“ – pita me konobar.

„Kavu s mlijekom.“ Samantha mi uputi onaj pogled – ženo subota navečer je, ti ćeš kavu sad piti. Spustim pogled prema stolu. Samantha mi se obraća.
„Alo, kakva kava?“ „Konobar, dajte jedan bambus“ Dere se i maše s rukama da ju uoči.
„Samantha, ne! Ne, dajte mi kavu!“

Zna se čije je piće pobijedio. Bambus. A dobro. Iako se nisam htjela napiti prije Longa, čisto da mogu pijuckati jednu čašicu vina cijelu noć. Nije mi baš do poštenog opijanja bilo. Još jedna runda na moj račun za njih dvije.

Istrčale smo muškarce. Ne sjećam se najbolje toga razgovora, jer me bambus počelo polako pucati. Opet sam pila na prazan želudac. Naravno. Krenule prema Longu. Bilo je i vrijeme. Na putu do Longa je Samanthu i Charlotte zaustavio plavi auto. Samanthin frajer, bratić i Charlottin nesuđeni jebač. Samantha je polako ulazila u auto, i pozvala nas da idemo. Eh, prepreka. Charlotte nije htjela ići. Logično, ja nisam rekla niti da niti ne, samo sam pitala jednu i drugu kamo se ide, na što me niti jedna od njih nije doživljavala. Ništa. Pravac za Long. Malo ljudi. Uvijek prerano dođemo. No, nebitno. Naručile piće, i noć može službeno započeti.

Oh, evo njih trojice iz auta. Sjetila sam se onoga kada mi je Samantha rekla da ona i njezin frajer nikad nisu za istim stolom u Longu. Dođu jedno k drugome da se pozdrave, i on uglavnom visi nad šankom, dok je ona za rezerviranim stolom. Sigurna sam da joj je kroz misli poletio da će se tamo njih trojica smjestiti, kao što je i meni. Ne. Ravno na naš stol.

Ne znam likove. Imam socijalnu fobiju, ne, ne želim se s vama upoznavati, osim sa frajerom od Samanthe jer mi je frendica. Dvojica bili mrtvi pijani a nije prošla ni ponoć. Stalno odlazila na Wc, samo da se malo maknem od njih. Sumnjam da su primijetili da sam se malo duže zadržavala na Wc-u. What? Oh, da. Socijalna fobija je divna stvar.

Većina večeri je prolazila ovako. Charlotte se sa svojim nesuđenim jebačem nešto došaptavala. Samantha i njezin frajer su se jebali su se pogledima. A, ja? Ja sam se borila sa klaustrofobijom i socijalnom fobijom u sebi. Popila dvije čaše čistog vina na eks. Nah. Trebalo mi je nešto jače. Polako je počelo djelovati. Otišla sjesti na fotelje i švrljati po fejsu. U međuvremenu su mi se Samantha i Charlotte pridružile. Imale su neku raspravu, ustala sam s fotelje i došla do njih, tek su me onda primijetile. Oh, koliko je vremena prošlo? Možda 10 minuta? Ne znam.

„Gle, neću. Rekla sam mu da sam u vezi. Ali nikome niti riječ za to.“

Kroz glavu mi je prošlo da je Charlotte svojem nesuđenom jebaču srala da je zauzeta, samo da se makne od nje. Eh, stara moja. Neće jebače, pogotovo ne prave fuckboyse zaustaviti činjenica da ti imaš dečka. Sve tri smo se vratile natrag. Krug se ponovno nastavljao, do pola 1. Ne sjećam se kad sam primijetila da smo Samantha i ja ostale same za stolom. Bila sam u svome svijetu. Samantha je rekla da ide van i da ju pričekam. Great. Lik do našeg stola me odmjeravao. Započala sam košulju od glave do pete, njemu i inat tako da nema što gledati. Muška gamad. Neugodnost. U mislima sam očajno dozivala bilo koga iz te ekipe da se vrati i pravi mi društvo. Nije uspjelo. Oh, evo Samanthe.

„ Diži se, idemo doma!“ – kaže mi i počne tražiti svoju torbicu.

„Kaj? Već? Tek je pola 1.“
No bila je na pola puta do izlaza.

Samantha i ja smo stigle do Charlotte. Stajala je vani sama. Pošto me after dobro pucao, nisam niti pitala gdje su naše druge gore polovice nego sam čekala da se stvore ispred nas. Nije me bilo briga gdje su.

Ostatak večeri Samantha je potrošila sve kune na računu nazivajući svoga frajera, s konstantnim pitanjem gdje je i kad dolazi po nas. Trajalo je sigurno do 2 ujutro.
Poslala sam poruku mami da mi sredi prijevoz. Na što je ona pizdila i paničarila, a ja sam ju dodatno smirivala s time da ću se snaći. Pa makar morala čekati starog da se vrati iz Splita.

Dok sam šetala u mislima i smirivala staru preko poruka, koncentrirala sam se na Samanthu i njezin trud oko prijevoza.

„Charlotte neće, a Hellmouth ima dečka.“

Jesi ti to kujo stvarno mene mislila prodati čistome fuckboy-u za prijevoz? Damn it, ženo.

Oh, nisam spomenula da nam se u međuvremenu Samanthin brat pridružio u paničarenju oko prijevoza. Nas tri smo paničarili, dok je Charlotte bila mirna. Mirna ali uznemirena zbog toga što joj je fuckboy priuštio. Imala je svoj prijevoz. Nikad još nismo tako rano otišle iz Longa.

Charlotte je otišla doma. Samanthin frajer je došao. Ostavio je Samanthinog buraza doma, pa onda mene.

Pitate se koja je pouka ove kratke besmislene pripovijetke naizgled bez poante, ali velikom poantom?
Jednostavno je. Frajeri se ne bi trebali nepozvani gurati u girls night, niti cure na pimpek party.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Hellmouth
Blog k'o blog. Pišem da izbacim iz sebe višak emocija. Želim da osjetiš svaku moju riječ. Tijelo mi je mlado, a duša kao da je stota. Žalim što ima tako puno odustalih. Kava. Cigarete. Kiša. I on.