Text o svemu što MRZIM

319

Mrziti je teška riječ i mržnja iscrpljuje. Moj bivši propali ljubavnik mi je stalno govorio da previše koristim riječ MRZIM. Propali ljubavnik = afera je propala. Mrzim propale afere. Sad ću napisati text o svemu što mrzim. Ili barem dijelu toga što mrzim jer mrzim jako puno stvari i teško da ću se sjetiti svega.

Mrzim propale afere i grah čušpajz. Mrzim ćevape iz ćevabdžinice Cvjetno gdje ne poslužuju ni ajvar ni kajmak nego, evo ti svinjo, žderi na suho. Ćevapi bez ajvara ili kajmaka su kao analni sex bez lubrikanta. Mrzim. Nejestivo, neizvedivo. Fuj.  Mrzim Cvjetno naselje i zovem ga Cvjetno nasilje jer tamo je pozadinski zvuk u zgradi zvuk toga kako netko tuče ženu. Mrzim nabildane niske likove sa staffordima. Kad je riječ o odabiru psa, mrzim stafforde jer samo kad se netko žestoko kurči i ima mali pimpek si odabere tog, ruku na mjesto gdje bi trebalo biti srce, ali ružnog psa. Mrzim za psa reći da je ružan, ali ovaj jest. Mrzim maltezere jer nemaju mozak. Mrzim mačke više od svega jer ako mi staviš mačku na lice možeš me ubiti koliku alergiju imam.

Mrzim tipove bez brade i brkova do mjere da mislim, nisam 200% sigurna, ali mislim da nikad čak nisam ni poljubila tipa bez dlaka na licu. Mrzim narukvice ”na Majka Božja” i trajbl tetovaže. Mrzim emisiju Survivor u kojoj barem jedna osoba ima trajbl tetovažu. Mrzim kad netko sporo hoda ispred mene na cesti, a ja nosim težak laptop na ramenu i žuri mi se. Mrzim ljude koji sporo pakiraju u vreću stvari na blagajni u špeceraj dućanu. Mrzim piti vodu. Pijem je od ove godine, ali sam inače zadnju čašu vode popila u šestom razredu. Mrzim prati kosu jer to je velik posao. Mrzim muškarce koji ne puše cigarete. Mrzim kad muškarci puše jako jeftine cigarete. Mrzim kad je netko snob, a zapravo je samo seljačina.

Mrzim kad me netko gluplji od mene preodgaja. Mrzim kad me bilo tko preodgaja. Mrzim kad netko mudro komentira moje textove, a komentarom promaši ceo fudbal. Mrzim frazu ”promašiti ceo fudbal”. Mrzim Star Warse i sve ostale dječje filmove s nadnaravnim elementima. Mrzim hrvatske filmove tipa Vis a Vis. Mrzim ić na cugu s više od dvoje ljudi odjednom. Mrzim ić na cugu osim s dečkom ili najbližim prijateljima. Mrzim izlaske i disko. Radije bi odradila noćnu smjenu u kiosku nego otplesala četiri pjesme u disku i popila uz to dva koktela. Mrzim koktele jer je to malo jeftine cuge i sok za razrjeđivanje. Popijem to po ljeti jer slika ljepše izgleda. Mrzim ljude koji slikaju pretenciozne slike s hranom i koktelima. Mrzim kad si netko istetovira šapice od mace. Mijao. Mrzim kad mi se netko obrati s ”maco”. Zato sam bivšeg tako zvala. Maco. Mrzim glazbu na hrvatskom i srodnim jezicima.

Mrzim Hrvatsku i Zagreb. Ne osjećam pripadnost nijednom ni drugom. Mrzim purgersku spiku. Mrzim kad me pitaju zašto se još nisam udala. Mrzim kad se moj bivši novim ljubavnicama uvaljuje istim rečenicama na koje sam ja pala. Mrzim kad moji bivši na Tinderu koriste fotke koje sam ja fotkala i koriste s novim ljubavnicama sexualna pomagala koja sam ja kupila. Haha! Bljak! Mrzim špinat. Mrzim mokri kruh i bilo kakvu mokru hranu pa ne perem suđe. Mrzim kad mi ljubavnik zbog toga sere. Mrzim kad moj bivši svojoj bivšoj plaća alimentaciju za mačke, 100 kn po mački, a imali su ih deset.

Mrzim imati kratke nokte i mrzim kad mi ljubavnik sere što imam preduge nokte. Mrzim kad netko od mene djeteta pokušava napraviti majku i kućanicu. Mrzim ljude koji ne vole Rotkwu (pas). Mrzim kad netko vrišti ”Ti si moja cura, moramo živjeti zajedno!” pa pobjegne na Himalaju i ”nitko ga više nikad nije vidio”. Mrzim kad me ”frendica” nazove jadnicom, a ona je ta koja puši likovima na parkingu. Mrzim kad mi daju lijek za depresiju i onda nakon tri godine toga kažu da ja nemam bolest nego karakter. Mrzim kad u bircu nema tamne pive. Mrzim Somersby, ali ga ponekad ne znam zašto pijem. Mrzim pretenciozna pića. S toplom pivom nemam problem jer sam valjda navikla.

Mrzim ubrzane ljude. Ljude koji govore o šest tema odjednom i ljude koji imaju crve u guzici pa ne mogu sjediti na mjestu na šest minuta. Mrzim ljude koji toliko loše voze da mi se povraća za vrijeme vožnje po Vlaškoj. Mrzim kad netko duva sedam đointa na dan i ne želi priznat da se to zove problem s drogom. Mrzim pelin. Mrzim med. Mrzim čaj. Mrzim šminkersku odjeću. Fuj, mrzim štikle. Tanke pete, fuj. Mrzim žene koje ne lakiraju nokte, posebno na nogama, bljak. Mrzim tramvaje i buseve. Mrzim sendviče i termički neobrađen sir. Mrzim mamu od svog bivšeg koja mi nije dala da radim scenu u Karijoli kad sam našla crva živog na pizzi od 90 kuna.

A najviše na svijetu mrzim kad mi ponestane cigareta i pjesmu I’m blue da bu di da bu da!

 

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima