Vještice, anti-feminizam i muškarci koji se boje ženske seksualnosti

674
Vještice anti feminizam i muškarci koji se boje ženske seksualnosti

Ne volim se uključivati u etičke rasprave. Ja sam ona koja vidi sve negativne i pozitivne strane etičkih rasprava. Feminizam nisam nikad doživljavala kao “ravnopravnost između muškarca i žene” već kao “žena sam i prikazana sam kao konstantna žrtva muškarca”.

Prije nego što krenem na temu, želim da upoznate ženu koju nećete naći u školskim udžbenicima, jer nema alat između nogu pa nije zaslužila mjesto tamo.
Žene su u vojsci prikazivane kao “žene vojnika” koje prolaze odvojenosti od svog partnera i žive u strahu jer brani svoju domovinu. Osim Ivane Orleanske koja je spasila Francusku od Engleza, a za uzvrat dobila status lude šizofreničarke i gorenje na lomači.
Žena za koju ne znate, a vrijeme vam je –  Rosa Shanina. Vjerojatno jedina žena koja je tjerala strah u kosti nacistima. Ruska snajperistica ušetala je u sovjetski vojnički centar sa samo 17 godina.  Nije htjela sjediti i čekati da sve završi, htjela se boriti i ubiti što više nacista. No odbili su je. U međuvremenu je izgubila dva brata i više je nitko nije mogao spriječiti da ode u rat. Napunila je 18 godina, ponovo se prijavila i otišla na obuku za ženskog snajperista. Ali kada je završila Centralnu akademiju za ženske snajperiste, planovi vojnog raspoređivanja držali su je daleko od središta borbi. No nije odustala. U travnju 1944. ubila je prvog nacističkoga časnika, a zatim u roku mjesec dana smaknula ih još sedamnaest. Samo tri mjeseca prije završetka rata poginula je na području Istočne Pruske. Prije svoje smrti, sa samo 20 godina, ona je uspjela da ubiti čak 54 ljudi za manje od godinu dana.
Rosa je inače bila jedna od 2484 žene koje su se tijekom Drugog svjetskog rata borile kao snajperistice Sovjetskog Saveza. Žene snajperisti usmrtile su oko 11 280 neprijatelja.
Činjenica da je “dostojanstveno” poginula ju je spasila jer bi vjerojatno bi završila spaljena na lomači.

Kad već toliko spominjem spaljivanje na lomači i vještice, valjalo bi se iskoristiti citat iz filma “The Love Witch” iz 2016  koji najbolje objašnjava zašto je bilo histeričnog spaljivanje žena u srednjem vijeku iliti ga strah od strane muškarca prema ženskoj seksualnosti.
“Sve vještice trebaju znati gdje leže njihove moći. Mi smatramo da ženina najveća moć leži u njenoj seksualnosti. Mi ne gledamo na tu moć kao sotonističku ili anti-feminističku već kao proslavu žene kao prirodnog bića. Zemaljskog tijela, spiritualne esencije i maternice. Cijela povijest vještičarenja isprepletena je strahom od ženske seksualnosti. Spaljivali su nas na lomači jer su se bojali erotskih osjećaja koje smo budili u njima. Kasnije, počeli su da koriste brakove kako bi nas držali u ropstvu i pretvorili nas u sluškinje, kurve i lutke za fantaziranje nikad ne upitavši što želimo. Uče nas da je normativno ljudsko biće hiper-racionalni, stameni muškarac, a da su ženske emocije i intuicija bolest koja treba biti izliječena. Također vjeruju da se muškarci i žene razlikuju, i da prava ravnopravnost leži u razlikovanju. Moramo naučiti muškarce kako da nas vole koristeći načine koji oni razumiju. Budite dostojne ali uvijek dopustite muškarcu da se osjeća kao muško. Iskoristite seksualnu čaroliju da iskorijenite njegov strah od vas i da otvori svoje srce za talas ljubavi. Jedino tada će početi da vas gleda kao ljudsko biće s vašom unutrašnjom ljepotom. Kada njegovo srce bude spremno za ljubav, možete raditi s njim što god poželite.”

Vratimo se u sadašnjost. Ženska histerija oliti ga psihička bolest 1920. koja se liječila orgazmom ili stavljanje ženi kaveza na glavu, spaljivanje “vještica” na lomači i ostalih histeričnih načina da bi se dokazala moć muškarca, danas više nema. Ali nema ni ravnopravnosti.

Nema ravnopravnosti jer žena ne smije obući kratku haljinu bez da na sebi ima muške poglede. Ako dođe do silovanja, ona je odgovorna jer je “zavodila”. Ako ne želi stupiti u brak ni stvoriti obitelj onda je kurva. Nismo više vještice nego smo kurve koje ne žele intimnost s tobom jer mislimo da nisi dostojan toga, ili jer ne padamo na ulete koje uključuju slike pimpeka u inboxu. Ako nas uspiješ osvojiti onda smo kurve jer ne želimo brak koji uključuje biti doma s bebom, kuhanje ručka, i obavljanje kućanskih poslova dok ti visiš vani s ekipom na pivi jer si imao naporan dan i radiš “teži posao od nas”. Kurve smo ako ne uzmemo tvoje prezime jer smo uspjele sa svojim prezimenom postići dobru reputaciju. Kurve smo jer mislimo da se raspodjela poslova ne bi trebali svoditi na “muške i ženske”.

Postoje muškarci koji vole kuhati i dođu ranije s posla pa skuhaju ručak za sve ukućane. Postoje muškarci koji obavljaju “ženski posao” po kući oliti ga imaju ulogu domaćice jer žena ima radnu subotu a njima se neda biti lijenčina koja visi pred tvom cijelo jutro i čeka ženu da mu opere radno odjelo i složi ručak. Postoje muškarci koji zarađuju manje od svoje žene i ne boje se priznati to. Postoje muškarci koji mogu zadržati svoje sjeme tamo gdje mu je mjesto, ne dopustiti da slučajno pobjegne dok je žena student i nema vremena biti u drugome stanju, niti joj je trenutno prioritet osnovati obitelj. Postoje muškarci koji ne gledaju ženu kao 3 rupe koje on može ispuniti da bi se osjećao zadovoljan. Postoje muškarci koji ženi priušte orgazam bez poze 69. Jedina nada zašto do sada nisam postala žestoka feministkinja koja se bori za ravnopravnost su muškarci koji se ne boje žena ni naše seksualnosti.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Andriana Filipović
Filmofilka koja je stalno frustrirana stvarima koje se događaju oko nje. Na sve imam mišljenje i komentar. Ponekad bovaristička individualka. Zaljubljenica u mentol cigarete, kišne dane, tople napitke i horor filmove.