Zašto je kraljicu drame uznemirio kraj Vampirskih?

53
Zašto je kraljicu drame uznemirio kraj Vampirskih?
Tumblr

Svaka priča ima kraj. Svaka veza ima svoj kraj. Svaka serija ima svoj kraj. Ali zašto Vampirski dnevnici moraju imati svoj kraj?

Nedavno saznala, da će uskoro biti zadnja epizoda Vampirskih dnevnika. Ne mogu se pomiriti s tom činjenicom, pa dramim. Realno, serija nije ništa posebno. Čista pljunuta kopija Buffy. Nemam ni za čime žaliti. Osim što to meni nije – samo serija.

Serija se počela prikazivati na TV-u dok sam bila 8 razred osnovne škole, čitaj kao najgori period pakla. Ali sam odjednom sa svim tim razrednim i školskim zlostavljačima mogla naći zajednički jezik, upravo zbog Vampirskih koji su nam bili jedina zajednička tema za razgovor. Rođendanska zabava na koju sam, čudom, pozvana. Pauza od torte, slatkiša, zabavljanja (s njihove strane), gledanja horor filmova, ekipa se okupila oko televizora i gledali nastavak Vampirskih dnevnika u petak navečer. Lik koji me vječito sprdao zbog stila mi je sačuvao mjesto na fotelji.
S glavnom razredom kujom sam se taj dan zapričala o Vampirskim dnevnicima. U sljedećem trenutku sam bila kod nje doma, okružena grickalicama, bocom Coca Cole, dok smo slinile nad Damonom i Stefanom.
Kroz srednju školu sam otkrila za mogućnost gledanje serija online. Među prvim serijama sam gledala Vampirske dnevnike. Duge ljetne noći. Jesen mi je bila još divnija. Čaj, mirisne svjeće, kišni dani, i na ekranu mog laptopa Vampirski.

Odjednom Damon, Elena i Stefan više neće imati svoje nove avanture i zgode kroz Mystic Falls? Serija koja me zbližila sa svim školskim zlostavljačima, razrednim kujama, serija koja mi je petkom navečer bila predah od škole i učenja, prestaje sa snimanjem? Ne. Ne mogu se pomiriti s tom činjenicom.
Možda i previše dramim oko toga, jer pobogu, svjesna sam da ništa nije vječito. Ali rituali su rituali. Teško se je baciti na odvikavanje od rituala, pogotovo kada traju godinama. Ipak, još uvijek imam ostale serije s kojima mogu održavati rituale.

Revolucija iz kreveta ne snosi odgovornost za izrečeno u komentarima
Hellmouth
Blog k'o blog. Pišem da izbacim iz sebe višak emocija. Želim da osjetiš svaku moju riječ. Tijelo mi je mlado, a duša kao da je stota. Žalim što ima tako puno odustalih. Kava. Cigarete. Kiša. I on.